puttertjeHoofdstukken vol verrassingen

Waardering: 8.8
Aantal pagina’s: 925

Nog nooit heb ik zo met een karakter meegeleefd en gevoeld als in dit boek! Van begin tot eind ben je één met Theo Decker en voel je de emoties die hij ervaart.

Het hele boek gaat over het leven van Theo en het verhaal begint wanneer hij 13 jaar oud is. Hij overleefd een aanslag in een museum in New York maar zijn moeder niet. In het puin vindt hij een klein schilderij waar zijn moeder gek op was: Het Puttertje. Door de liefde voor zijn moeder klampt hij zich vast aan dit schilderij (waarvan niemand weet dat hij deze heeft) en draait zijn hele leven daar eigenlijk omheen. Zijn wereld wordt na de dood van zijn moeder erg hectisch maar door het schilderijtje blijft hij sterk. Met zijn vriend Boris, die hij pas later in het boek ontmoet, beleeft hij de meest bizarre dingen. Ondanks dat Boris Theo vaak in gevaar brengt ga je toch ook van dit karakter houden. Er komt een stuk in het boek dat een grote schrikreactie bij mij teweeg bracht maar zo zijn er wel meer momenten in het gehele verhaal die als een verrassing komen, wat het erg onvoorspelbaar en spannend maakt.
Het boek omschrijft niet het gehele leven van Theo en wanneer je het boek uit hebt valt er nog wel wat te gissen wat er verder van hem terecht zal komen.

Ik heb weinig negatiefs te zeggen over dit boek, er zitten altijd wel wat minder spannende stukken tussen in zo’n dik boek maar dat geeft je de ruimte om het weer even weg te leggen. Over het algemeen is het een spannende roman waarin Theo en jijzelf een geheim delen.

Mocht je tijd en zin hebben in een lang verhaal dat ook nog eens goed is en je echt kan aangrijpen is Het Puttertje perfect! Je hoeft absoluut niet van kunst te houden om dit boek met plezier te lezen.


Achterkant van het boek

Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.