Geinig maar voorspelbaarhuis in Frankrijk

Waardering: 5.8
Aantal pagina’s: 304

Ik heb dit boek samen met Nik gelezen tijdens onze roadtrip door Nieuw Zeeland. Langere tijd op reis samen en veel uren in de auto (zonder radio) vraagt soms om de nodige improvisatie. Een boek aan elkaar voorlezen dan maar?! And so we did. Een huis in Frankrijk it was. Samen hebben we er wel lol over gehad (vooral over het feit dat deze vrouwen alleen maar limonade drinken) maar ik kan me niet voorstellen dat ik het boek had uitgelezen als ik het in m’n eentje had gelezen.

Het boek gaat over 4 vrouwen die vroeger tijdens hun pubertijd vriendinnen waren en grootse plannen hadden met hun leven. Helaas zijn zij elkaar uit het oog verloren en dat geldt vooral voor Melanie, die een nieuw leven is begonnen in Frankrijk met haar toenmalige man. Helaas komt dat leven abrupt tot een einde wanneer hij haar achterlaat voor een andere vrouw in zijn mooie huis in Frankrijk. Ze heeft nog een aantal weken voor zij moet vertrekken, maar waarheen? Melanie voelt zich eenzaam en gaat nadenken over haar leven, ze heeft geen vriendinnen meer maar die had ze wel. Nina, Suus en Jessica waren haar jeugdvriendinnen en ze besluit ze uit te nodigen in haar huis in Frankrijk nu het nog kan. Het lijkt er in eerste instantie op dat geen van haar oude vriendinnen gaan komen, maar toch lukt het hun alle 3 om voor een week naar Frankrijk te komen. Alle 4 houden ze de schijn op en komen ze over alsof ze het perfecte leven hebben maar alle 4 de vriendinnen dragen een last met zich mee. Doordat ze niet open kunnen zijn naar elkaar zijn de gesprekken best awkward en heeft niemand veel te vertellen.
De huishoudster van Melanie heeft alles door van de 4 vriendinnen. Door haar worden ze meer open naar elkaar en kunnen ze weer zichzelf zijn waardoor de vriendschap tussen de vrouwen weer op kan bloeien.

Het is een gezellig en luchtig boek maar daar houdt het ook wel bij op. Het verhaal is leuk bedacht maar te voorspelbaar en Eva de Wit valt heel veel in de herhaling naar mijn mening. Voor wie niet te veel wil nadenken en gewoon een leuk verhaal wil lezen over vriendschap, Frankrijk en romance is dit boek perfect. Er zit ook een christelijk tintje aan dus daar moet je maar net van houden. Je moet het boek met een korreltje zout nemen en lezen als je het te druk hebt voor een moeilijke dikke pil.


Achterkant van het boek

Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid – en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiĆ«le problemen… en is zwanger van een derde kindje.
Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.
De feelgoodroman Een huis in Frankrijk van Eva de Wit zal liefhebbers van Santa Montefiore en Maeve Binchy niet onberoerd laten. De auteur heeft het talent om vier totaal verschillende karakters geloofwaardig uit te werken en de lezer voor alle vier in te nemen.

4 reacties op Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

  1. Oke to the point beschouwing. Ik ga er, gelezen jouw beschrijving, vanuit dat dit boek voor mij is weggelegd :-).

    Succes met je volgende boek!

    Grz Ron x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.