Mysterieus en soms wat luguber het stille meisje

Waardering: 7.3
Aantal pagina’s: 336

Het 2e boek van Tess Gerritsen voor mij en ook weer uit de Rizzoli/Isles reeks. Al lees ik ze totaal niet in de goede volgorde maakt dat niet zoveel uit. Mede omdat de karakters in deze boeken niet uitgebreid worden beschreven en hun persoonlijke leven maar een kleine rol speelt. Ik vond dit boek spannender en meeslepender dan het vorige boek dat ik van haar heb gelezen (Sneeuwval). Dit komt denk ik mede omdat het geloofwaardiger was en het daadwerkelijk ging over het oplossen van een moord. Een echte thriller als je het mij vraagt met een Chinees kantje.

Door de proloog van het boek wordt je meteen al een beetje in het verdere sfeertje geworpen. Je maakt al kennis met karakters die pas veel later in het boek weer terug komen en dat maakt het gelijk al mysterieus. Daarna komt er al snel een moord aan het licht en uiteraard worden Rizzoli en Isles ingezet om deze op te lossen. Er volgen vele onderzoeken en verwikkelingen die maar lastig te ontrafelen zijn maar uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats en zit het verhaal waterdicht in elkaar. Je weet (ik in ieder geval niet) bij dit boek niet hoe het gaat aflopen en daardoor is het soms moeilijk weg te leggen.

Oke, ik heb hierboven geschreven dat het geloofwaardiger is dan het vorige boek, dat klopt. Maar ik vond het wel een beetje ongeloofwaardig dat een moord opgelost wordt aan de hand van 2 haren die gevonden worden op een lijk en deze niet eens afkomstig zijn van een mens. Daarentegen maakt het het boek wel een stuk interessanter wat betreft de onderzoeken die hierop volgen. Je merkt vaak in Gerritsen haar boeken dat ze heeft gestudeerd als arts en als interniste heeft gewerkt. Er wordt veel tot in detail beschreven op dit gebied en ik vind het knap dat je deze kennis kunt omzetten in een spannende alinea. Gerritsen heeft nog veel meer boeken geschreven en gelukkig heb ik er nog een paar op mijn e-reader staan uit de Rizzoli/Isles serie. Van een betrouwbare bron heb ik vernomen dat ik ook echt ‘De Chirurg’ moet lezen (toch nog het eerste boek uit de reeks) dus dat zal de volgende van Gerritsen worden voor mij.


Achterkant van het boek

In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd. Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts één persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat…

1 reactie op Het stille meisje – Tess Gerritsen

  1. Uit haar naam “Tess Gerritsen” leid je niet direct af dat ze van Chinese afkomst is en al haar hele leven in Amerika woont. Maar goed als interniste en een relatie met een arts kan ik me haar interesse gebied wel begrijpen.

    Dank wederom voor de treffende beschrijving. Ben wel een beetje verwend en twijfel toch of dit boek “sneeuwval” en “De laatste sterft” kan overtreffen.

    Overigens schijnt er ook een TV serie te zijn over Jane en Maura.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.