Waardering: 7.7Vlugt Donker PB WT R.indd
Aantal pagina’s: 320

Dit is gewoon typisch een boek waar ik elke keer weer een hoofdstuk van las voor het slapen gaan.
Met Simone van der Vlugt weet je altijd wel dat het een boek is dat je uit gaat/wilt lezen. De ene is spannender dan de andere maar echt slecht kan je ze nooit noemen. Dit boek zit een beetje in de middenmoot, het is zeker spannend maar niet continu. Ik kreeg pas op de helft van het boek echt het idee dat ik een thriller aan het lezen was. Daarentegen gebeurd er genoeg en is het de moeite waard om elke pagina om te slaan.

Het verhaal begint snel, Menno wil zijn zoon in bescherming nemen voor de gokschulden die hij blijkt te hebben. Hierin gaat hij heel ver, komt zelfs zijn bedrijf eronder te lijden en wordt hij bedreigd. Dit alles houden hij en zijn zoon verborgen voor Sasha, de vrouw van Menno. Toch merkt Sasha dat er iets niet klopt en net wanneer haar vermoedens worden bevestigd krijgt ze een ongeluk waardoor ze niet alleen haar zicht kwijt is maar ook een deel van haar geheugen. En dan begint het verhaal pas echt spannend te worden…

In het begin had ik het idee dat Menno de hoofdrolspeler zou zijn maar naderhand bleek dat toch echt Sasha te zijn. Er komen best wat plottwists voor en dat maakt het onvoorspelbaar. Al met al is het gewoon best een lekkere thriller, je moet er alleen wel even inkomen en het gaat niet continu achter elkaar door. De spanning wordt langzaam opgebouwd, het leest makkelijk weg en het heeft een verrassend einde.
Je hebt bepaalde verwachtingen bij een thriller er die komen hier zeker allemaal in voor!

Achterkant van het boek

Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. Hij houdt dit verborgen voor zijn vrouw, Sascha, zonder de gevolgen van dit besluit te kunnen overzien. Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en begint in haar eenzaamheid een verhouding met restauranteigenaar Oscar. Daar komt echter abrupt een einde aan als ze na een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het een aanslag was, geen ongeluk, maar verzwijgt dit.
Om het web van leugens en bedrog te ontrafelen laat Sascha niet merken dat haar zicht langzaam terugkeert. Wie kan ze vertrouwen in haar mistige wereld en wie heeft het op haar voorzien?

1 reactie op Toen het donker werd – Simone van der Vlucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.