Non-stop spannend en mooi 9200000002310836_1

Waardering: 8.8
Aantal pagina’s:
480

Nu ik de Nachtegaal aan het lezen ben van Kristin Hannah deed dat me denken aan dit boek, dat ik een paar jaar terug gelezen heb. Mijn oma geeft me eens in het jaar haar gelezen boeken en dit was er 1 van. Hij stond ook al een tijdje in m’n kast voor ik het besloot het te lezen maar wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!

Het boek begint in het verleden waarbij je kennis maakt met Caterina en Isabella, daarna ga je naar het heden wat ik eerst even verwarrend vond (mede omdat ik nooit de achterkant van een boek lees en dus niet wist dat dit ging komen). In het heden is een moord gepleegd op een oude verzetsheld. De inspecteur voor deze moord (Pallioti) vindt op het plaats delict het dagboek van Caterina dat dateert uit 1943. Vanaf het moment dat de inspecteur het dagboek gaat lezen verspringt het boek telkens tussen heden en verleden. Vooral Pallioti is een heel leuk karakter en je proeft, mede door hem, de Italiaanse sfeer. De moord blijkt natuurlijk uiteindelijk alles met het verleden te maken te hebben maar de vragen waarom, wie en hoe blijven heel lang onbeantwoord. Het einde is spannend en verrassend maar ook jammer want dat betekend dat dit mooie en meespelende verhaal tot een einde is gekomen.

Ik moet zeggen dat ik in het begin even moeite had om in het verhaal te komen en echt een ”band” kreeg met de verschillende karakters maar dat is uiteindelijk allemaal meer dan goed gekomen. Beide verhalen (heden en verleden) zijn op een gegeven moment vreselijk spannend, vallen op hun plaats en verwerven zich steeds meer met elkaar. Ik kon niet meer stoppen en het was voor mij een boek waarvoor ik tot laat opbleef ondanks mijn vroege wekker de volgende dag. Het heeft me ook weer een stukje Italiaanse geschiedenis bijgebracht tijdens de 2e wereldoorlog.


Achterkant van het boek

Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden de zusjes Caterina en Isabella Cammaccio gedwongen de moeilijkste beslissingen van hun leven te nemen waarvan de consequenties nog jarenlang zullen doorwerken. Veertig jaar later moet Alessandro Pallioti een merkwaardige moordzaak op een oude man oplossen. De vermoorde man blijkt een held voor de verzetsleden van de Tweede Wereldoorlog te zijn geweest. Hij is doodgeschoten en er is zout in zijn mond gepropt. Hoe meer Pallioti zich in de zaak verdiept, des te meer komt de geest van de oorlog tot leven. Als hij het dagboek van Caterina tussen het bewijsmateriaal vindt, wordt een ontstellende geschiedenis van het verzet en het leven van twee zussen opgerakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.