Traag begin, mooi einde wintertuin

Waardering: 7.8
Aantal pagina’s: 432

Na het lezen van mijn eerste boek van Krinstin Hannah (De Nachtegaal) wist ik dat er meerdere zouden volgen. Ik vind haar manier van schrijven tussen heden en verleden echt heel mooi. Daarnaast heb ik ook nog veel geleerd wat betreft de 2e wereld oorlog en de manier van leven van de mensen in West-Rusland. Tussen de thrillers en fictie was dit zeker weer een mooi boek, maar meerdere verhalen achter elkaar van Hannah is wel iets te emotioneel.

Ook dit verhaal gaat weer over 2 zussen, Meredith en Nina, zij leven in het heden. Het verhaal in het verleden gaat over hun moeder Anya, waar de zussen nooit echt een band mee hebben gevoelt. Maar wanneer hun vader komt te overlijden worden ze toch dichter naar elkaar toe getrokken. Hun vaders laatste wens was dat Anya nog 1 keer het Russische sprookje aan hun dochters zou vertellen en zij moesten heel goed luisteren. In het begin verteld Anya het sprookje met veel tegenzin maar door de groeiende band gaat dit steeds beter. Uiteraard is dit niet zomaar een sprookje en wordt steeds meer duidelijk waardoor hun moeder de persoon geworden is die ze nu is en waardoor ze het nooit koud heeft…

Ondanks dat ik de Nachtegaal mooier/emotioneler vond, was dit boek ook zeker de moeite waard. Hannah laat me elke keer terug gaan naar het verleden en me realiseren hoe moeilijk het leven in die tijd voor de mensen is geweest. Zware beslissingen moesten er genomen worden, die vaak egoïstisch waren om je eigen familie in leven te houden. Het begint traag en toen ik er eindelijk een beetje in zat moest het sprookje nog beginnen, hier moest ik toen opnieuw even inkomen. Daarna was het alleen maar genieten en was het weer een heerlijk meeslepend drama, over een half jaartje maar weer een Hannah!

Achterkant van het boek

De zussen Meredith en Nina zijn erg verschillend van aard. Wanneer hun vader ziek wordt beseffen ze dat ze hun krachten moeten bundelen. Hun moeder Anya is niet in staat troost te bieden. Op zijn sterfbed vraagt hun vader Meredith en Nina nog één keer te luisteren naar het Russische sprookje dat Anya altijd vertelde. Zo komt tenslotte haar tragische verleden aan het licht in het door oorlog verscheurde Leningrad.

1 reactie op Wintertuin – Kristin Hannah

  1. Kristin Hannah schrijft bewogen confronterend met een dosis emotionele spanning. Prima weergegeven weer. Ik kijk weer uit naar de volgende beoordeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.