Waardering: 6.1drift
Aantal pagina’s: 214

Nou nog 1 boek dan, welke ik tijdens de reis van mijn leven heb mogen lezen, of liever gezegd; luisteren. Mijn lieve vader zorgde er namelijk zo nu en dan voor dat ik wat luisterboeken doorgestuurd kreeg. Waaronder dus ook ‘Drift van Marion Pauw’. Ik ben wel blij dat ik hem heb kunnen luisteren, anders had ik hem nu waarschijnlijk nog niet uit gehad. Het verhaal gaat met ups and downs, soms kun je even niet meer stoppen en andere momenten zou je het weg kunnen leggen en het hele verhaal straal vergeten.

Het boek is gebaseerd op de verdwijning van Nathalee Holloway. In dit verhaal gaat het over Jill. Zij is voor haar relatie naar Aruba verhuisd. Geen straf zou je denken maar Jill kan haar draai maar niet vinden en haar partner is nooit thuis. Eerder is een vrouw verdwenen op het eiland en niemand weet wat er met haar is gebeurd. Jill lijkt bizar veel op haar en gaat ook nog eens met dezelfde mensen om wanneer zij begint aan een duikcursus. Ze komt steeds dichter bij de waarheid van deze verdwijning. Staat haar hierdoor ook hetzelfde lot te wachten?

Het was erg prettig te lezen, maar ik had ook niet anders verwacht van Marion Pauw. Je wordt telkens van het kastje naar de muur gestuurd en dat maakt het boek soms nog wel spannend. Verder zat er naar mijn mening niet echt diepgang in, waardoor het wel vlot weg leest maar niet echt blijft hangen. Als luisterboek voor onderweg raad ik het zeker aan en anders, dit boek van Marion Pauw, lekker overslaan.


Achterkant van het boek

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee.

Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent. Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een drift-duik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water.

1 reactie op Drift – Marion Pauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.